Alles wat je moet weten hierover, vind je hier!
Lees alle informatie en scoor daarna jouw perfecte lichtpuntje voor in huis.
Checkout using your account
This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Checkout as a new customer
Het aanmaken van een account heeft vele voordelen:
Bij een bestelwaarde van €50 of meer bezorgen we gratis jouw lampen. Bestellingen die vóór 22.00 uur zijn geplaatst, worden dezelfde dag nog verzonden.
Het kan natuurlijk zijn dat je niet tevreden bent met je bestelde product(en). Geen probleem! Je kan deze altijd naar ons terugsturen. Je hebt 30 dagen de tijd om jouw bestelling te retourneren.
Met Klarna kun je eenvoudig en veilig achteraf betalen bij lampenlicht. Dit betekent dat je eerst je bestelling ontvangt en pas later hoeft te betalen. Zodra je bestelling is verzonden, heb je 30 dagen de tijd om te betalen. Zorg er wel voor dat je op tijd betaalt om extra kosten te voorkomen! Klarna’s betalingsvoorwaarden zijn van toepassing.
Let op: de bovenstaande lamp wordt geleverd zonder lichtbron. Bestel deze nog apart erbij!
Art Deco tafellamp goud zonder kap - Torre
Beantwoord door :
Een fitting wordt ook wel de lamphouder genoemd. Het is de verbinding tussen de lamp (armatuur) en de lichtbron, oftewel het gedeelte waar je de lichtbron in de lamp draait. We hebben voor jou de 8 meest voorkomende fittingen op een rijtje gezet. Types die met de letter E beginnen zijn draaifittingen en types die met GU beginnen zijn steekfittingen.
E27
De grote, meest voorkomende draaifitting. De schroefdraad / diameter is 27mm dik en geschikt voor 230V, oftewel de meeste LED lampen.
E14
De kleine draaifitting. De schroefdraad / diameter is 14mm dik, en dus geschikt voor de wat kleinere LED lampen. Net zoals de E27 fitting, is het geschikt voor 230V. Je ziet deze fitting vaak terug bij sfeerverlichting zoals tafellampen.
G9
De G9 fitting is een steekfitting met 2 lusjes met 9mm afstand ertussen. Deze fitting komt vaak voor in kleinere wand- of plafondlampen.
GU10
Deze steekfitting heeft een bajonetsluiting: twee pennen met 10mm afstand ertussen. Lichtbronnen met deze fitting worden voornamelijk gebruikt voor spotjes en is geschikt voor 230V. De pennen worden in de gaatjes van de spot geplugd waarna je de lichtbron met een kwartslag draaien vast zet.
GU5.3
Deze fittingen hebben 2 kleine metalen pinnetjes met 5,3mm afstand ertussen die de stroom geleiden Ze worden ook wel bipin-voet of steekvoet fittingen genoemd. Lichtbronnen met deze fitting worden voornamelijk gebruikt in badkamers, keukens of buitenhuis, omdat deze geschikt is voor 12V wat een veilige spanning is voor natte ruimtes. Let op: voor een 12V lichtbron heb je altijd een transformator nodig.
GX53
Deze steekfitting heeft een bajonetsluiting met pinnen waar 53mm afstand tussen zit. De lamp zet je vast door de lichtbron in het armatuur te drukken en vervolgens een kwartslag draaien. De GX53 fitting wordt voormamelijk gebruikt bij plafondlampen.
G53
Veelal halogeenspots maken gebruik van een G53 fitting. Tegenwoordig zijn er ook G53 LED spots verkrijgbaar. Het is een ronde fitting met pinnetjes aan de onderkant Enkel de AR111 lichtbron heeft een G53 fitting. De AR111 lichtbron heeft een doorsnede van 111 mm en wordt voornamelijk gebruikt bij grote opbouw- en inbouwspots op 12V. Let op: voor een 12V lichtbron heb je altijd een transformator nodig. De lichtbron wordt vastgezet door middel van schroeven of klemmen.
Of een armatuur inclusief lichtbron komt, staat altijd aangegeven in de specificaties. Wanneer de lamp exclusief lichtbron wordt geleverd, is het wijsheid om meteen het juiste aantal lichtbronnen erbij te bestellen. In de specificaties vind je welke lichtbron(nen) je nodig hebt. Let goed op of het aantal watt van het armatuur aansluit bij de lichtbron.
Om je verlichting compleet te maken, moet je vaak de ideale lichtbron zelf nog uitkiezen. Het is belangrijk om op de volgende elementen te letten bij het bestellen van jouw geschikte lichtbron:
Een lamp is in te zetten voor verschillende gelegenheden. Bij lampenlicht maken we onderscheid tussen verschillende types licht.
Functioneel
Met functioneel licht heb je altijd voldoende verlichting. Functionele verlichting is handig in ruimtes waar je goed wil zien. Denk aan de keuken of badkamer, maar ook in een thuiswerkkantoor wil je niet in het donker zitten.
Lezen
Lezen doe je niet in het donker. Door voor dit type licht te gaan, weet je zeker dat je jouw boek niet weg hoeft te leggen. Kies daarom voor een van deze lampen wanneer dit het doel is van jouw verlichting.
Sfeer
Sfeerverlichting zorgt voor gezelligheid in jouw interieur. Dit type verlichting geeft een warm gevoel in huis. Ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Zet de juiste sfeer neer met dit type lampen.
Direct licht
Direct licht komt rechtstreeks uit de lichtbron en kan daardoor jouw gehele oppervlakte verlichten. Direct licht is voornamelijk naar beneden gericht en schijnt direct de ruimte in. Direct licht is handig wanneer je een taak wil uitvoeren.
Indirect licht
De kap van de lamp kan zorgen voor indirect licht. Hierbij wordt het licht gereflecteerd door de armatuur of zorgt de kap op een andere manier voor een speels effect. Indirect licht is een sfeervolle manier om jouw ruimte te verlichten.
Oriëntatie
Oriëntatie verlichting helpt je om de weg te vinden in het donker. Zo struikel je niet bij het zoeken naar de trap of wanneer je 's avonds in het donker thuiskomt. Deze verlichting plaats je op plekken waar je in de avond langs moet lopen.
Fun
Verlichting mag zeker ook fun zijn om naar te kijken. Het speelse effect van deze lampen zorgt voor een vrolijke uitstraling in jouw interieur. Kun je nog wel een eyecatcher gebruiken? Dan zit je met dit type licht goed.
Een dimbare lamp heeft een ingebouwde transformator in de lamp. Dit stukje elektronica zorgt ervoor dat de verlichting gedimd kan worden en de stroom wordt omgezet. Zodra er wordt aangegeven bij een lamp dat hij dimbaar is, kun je er vanuit gaan dat er ook een transformator is ingebouwd.
Verlichting is vaak dimbaar in lumen (lichtsterkte) en/of in Kelvin (kleurtemperatuur). Je bepaald met een dimmer hoe fel de verlichting is of hoe warm wit/koud wit deze is.
Dimmers die werken op fase-afsnijding zijn vaak de beste dimmers voor LED-verlichting en zijn ook nog energiezuinig. Het gebruik van een standaard dimmer geeft bij LED-lampen problemen, omdat deze dan gaan knipperen, zoemen of trillen. Dat veroorzaakt schade aan de lamp. Fase-afsnijding houdt in dat de lamp een dimbereik van 100% heeft, je kan de lamp dimmen totdat hij helemaal uit is.
Betekenis icoontjes
Dimbaar in lichtsterkte (lumen).
3-staps dimbaar. De lichtsterkte gaat van 100% (volledig licht), naar 60% en vervolgens naar 30% (sfeer)licht).
Dimbaar in kleurtemperatuur (Kelvin). De warmte van de lichtkleur is aan te passen.
De lamp beschikt over een touch dimmer.
EAN staat voor "European Article Number." Het is een uniek identificatienummer dat wordt gebruikt voor het markeren van producten in de detailhandel. Dit nummer helpt bij het efficiënt beheren van voorraad, verkoop en logistiek. Elk EAN-nummer bevat informatie zoals het land van herkomst, de fabrikant en een uniek productnummer, waardoor het eenvoudig is om producten te scannen en te traceren.
In ons assortiment vind je lampen in verschillende stijlen terug, zodat je altijd de perfecte lamp kunt vinden die helemaal past bij jouw interieur. Vind je het lastig om te kiezen welke verlichting in je interieur past? Bekijk tips rond trend en inspiratie om te ontdekken hoe je deze stijlen in jouw woning kunt toepassen. De woonstijlen die je in ons assortiment terugvindt zijn:
Design
Deze woonstijl herken je aan het verfijnde en goed doordachte design. Er is veel aandacht voor afwering en luxe met oog voor detail. Onderdelen als boterzacht leer, rijke stoffen en perfect afgewerkt hout vind je terug in deze woonstijl. Vaak is de basis vrij licht en worden er accent kleuren gebruikt als tegenhanger en om het interieur persoonlijk te maken.
Art Deco
Een Art Deco interieur is vaak wat uitbundiger en doet je denken aan de jaren '20. Denk hierbij aan rijke kleuren zoals dieppaars, pauw blauw, okergeel en donkergroen. Vaak afgewerkt met gouden details. Materialen als fluweel, satijn, marmer, gelakt hout, kristalglas zie je terug in de Art Deco woonstijl. De geometrische vormen, weelderige printjes en spiegelende oppervlakken zie je vaak terug. Kortom; een luxueuze woonstijl!
Retro
Zoals de naam al doet vermoeden doet de retro woonstijl je denken aan vroeger, na 1980. Er wordt veel gebruik gemaakt van warme kleuren zoals okergeel, smaragdgroen, donkerblauw en cognac. Je ziet vaak 70's prints met onder anderen cirkels en zigzag motieven terug komen. Maar ook tijdloze materialen zoals marmer, warm notenhout en een metalenmix.
Landelijk
De landelijke woonstijl maakt veel gebruik van natuurlijke materialen zoals onbehandeld hout, riet, rotan, wol, katoen, linnen en beton. Dit zorgt voor veel warmte en licht in je interieur. De vormgeving van deze woonstijl is vrij simpel, geen toeters en bellen. Daardoor krijg je een 'puur natuur' gevoel.
Industrieel
Dit is een eerlijke woonstijl met pure, rauwe en no-nonense materialen. Denk daarbij aan beton, roestvrijstaal, hout en staal. Een industrieel interieur is vaak wat meer doorleeft, dit zie je ook terug in de meubels en materialen. Je creëert daarmee een 'oude ziel' in je interieur.
Landelijk/Rustiek
Deze woonstijl benadrukt de natuurlijke schoonheid van materialen zoals bijvoorbeeld verweerd, onbewerkt hout, wol en linnen. Veel gebruikte kleuren in deze woonstijl zijn aardetinten en zandkleuren zoals wit, beige, taupe en warm grijs, vaak met een matte finish. De vormen zijn vaak strak maar wel passend bij het materiaal. Een zeer warme en clean woonstijl!
Klassiek/Antiek
De Klassieke/Antieke woonstijl is erg tijdloos en zal nooit vervelen. Vaak straalt hij luxe uit en is hij erg elegant. Er vindt veel symmetrie plaats en een antiek meubelstuk of lamp mag daarbij niet ontbreken. Je ziet veel sierlijke krullen en robuuste vormen terug met materialen zoals glas, flueel, zijde, marmer en hout. Intense kleuren zoals bordeauxrood, diep paars zijn kenmerkend voor deze woonstijl, met details in het goud, zilver of kristal.
Modern
Dit is een minimalistisch en vrij basic interieur zonder te veel prullaria en accessoires. Je vind veel strakke lijnen en hoeken terug bij meubels in deze woonstijl met een open vorm. Vaak hebben deze kleuren zoals grijs, beige, zwart en wit. Kwaliteit wordt gekozen boven kwantiteit, daarom zie je vaak een designmeubel terug in deze woonstijl.
Oosters
De Oosterse woonstijl is erg sfeervol, met warme kleuren zoals terracotta, patrol, beige, wit, geel, goud, bruin en zwart. Je ziet veel patronen terug komen door heel het interieur heen, zowel op een vloerkleed als op een hanglamp. Onbewerkt hout, stof, mozaïek en spiegels mogen niet ontbreken bij deze woonstijl.
Snoerlengte verwijst naar de lengte van het elektrische snoer dat aan de lamp is bevestigd. Dit bepaalt hoe ver de lamp van een stopcontact kan worden geplaatst. Een langere snoerlengte biedt meer flexibiliteit bij het positioneren van de lamp, terwijl een kortere snoerlengte minder bewegingsruimte biedt.
Het aantal lichtpunten bij een lamp geeft aan hoeveel afzonderlijke lichtbronnen de lamp bevat. Dit beïnvloedt direct de hoeveelheid licht en de lichtverdeling in een ruimte.
Toepassing en voordelen:
Bij het kiezen van een lamp is het belangrijk om het aantal lichtpunten te overwegen om voldoende licht voor de ruimte en toepassing te garanderen.
De aansluitspanning van een lamp wordt aangeduid met Volt of Voltage. De standaard stroom die bij je thuis geleverd wordt, is 220/230 Volt. Bijna alle lampen die je in ons assortiment terugvindt, kan je aansluiten op je lichtnet. Echter zijn er een paar uitzonderingen van 12 Volt. Dit kun je per product terugvinden bij 'specificaties' onder het kopje 'lichtbron'. Bij deze lampen heb je een transformator (trafo) nodig die de stroom omzet van 220/230 Volt naar 12 Volt. Zonder transformator kun je lampen niet zomaar aansluiten op je lichtnet, anders gaat de lichtbron of het armatuur kapot.
Meer over het vermogen van een lamp kun je hier teruglezen.
De aansluitspanning van een lamp wordt aangeduid met Volt of Voltage. De standaard stroom die bij je thuis geleverd wordt, is 220/230 Volt. Bijna alle lampen die je in ons assortiment terugvindt, kan je aansluiten op je lichtnet. Echter zijn er een paar uitzonderingen van 12 Volt. Dit kun je per product terugvinden bij 'specificaties' onder het kopje 'lichtbron'. Bij deze lampen heb je een transformator (trafo) nodig die de stroom omzet van 220/230 Volt naar 12 Volt. Zonder transformator kun je lampen niet zomaar aansluiten op je lichtnet, anders gaat de lichtbron of het armatuur kapot.
Meer over het vermogen van een lamp kun je hier teruglezen.
IP staat voor International Protection rating. Deze waarde laat zien hoe goed een lamp bestand is tegen water en stof. Het eerste cijfer geeft de mate van bescherming aan tegen vaste stoffen en het tweede cijfer tegen vocht en water.
Op het gebied van verlichting zijn de volgende IP-waarden het meest voorkomend:
IP20 - Stofdicht
IP21 - Drupwaterdicht
IP23 - Regenwaterdicht
IP44 - Spatwaterdicht (geschikt voor rondom bad en beschutte plaatsen)
IP54 - Spatwaterdicht en stofvrij
IP65 - Beschermd tegen waterstralen
IP67 - Stofdicht en beschermd tegen onderdompeling gedurende 30 minuten
IP68 - Stofdicht en beschermd tegen verblijf onder water
IP-waarde voor in de woonkamer, eetkamer, keuken en slaapkamer
Badkamer
Plaatsing | Minimale IP-waarde |
Het bad of douche; 225 cm boven de bodem van het bad of douche | IP65 |
Boven de douchecabine, rond de wastafel of rondom het bad | IP44 |
Overige delen waar niet zo veel vocht komt | IP21 |
Tuin
Plaatsing | Minimale IP-waarde |
Direct geraakt door alle weersinvloeden | IP65 |
Beschut, zoals tegen het huis of de schutting | IP44 |
Overdekt, zoals de overkappig, boeiboorden of overdekt balkon | IP23 |
Armaturen met touch functie zijn met een aanraking op de lamp te besturen. Dit kan enkel het aan- en uit zetten van verlichting betekenen, maar ook het dimmen van een lamp in lichtsterkte (lumen) of lichtkleur (Kelvin). Dit is afhankelijk van het armatuur en staat omschreven in de productbeschrijving.
-
geslotenWil je nog meer weten?
Lees hier meer over de uitgebreide garantie
Iedere week bepalen wij onze prijzen op basis van de voorraad en verkopen van afgelopen week. De prijs kan dus elke week verhoogd of verlaagd worden, maar ook gewoon hetzelfde blijven als voorheen. Wij geven aan middels het aantal dagen dat vermeld is bij
De weergegeven besparing is altijd op basis van de adviesprijs. Deze adviesprijs (MSRP) is de door de fabrikant aanbevolen detailhandelsprijs van het product. Lampenlicht geeft de adviesprijs weer als referentieprijs.