10% EXTRA korting op alles* >

Alles wat je moet weten over tuinverlichting

Er zijn heel veel verschillende soorten tuinverlichting. Waar je op moet letten met het kiezen van de juiste buitenverlichting leggen wij hier uit.

IP waarden
IP-waarden in de tuin

Op verlichting zie je vaak een IP-waarde terug, maar wat betekent dat? IP staat voor Ingress Protection of International Protection rating. Het eerste cijfer geeft aan in welke mate het toestel is beschermd tegen vaste voorwerpen en stof. Het tweede cijfer geeft de bescherming tegen vocht en water aan.

Meer info
lichtplan
Een lichtplan maken
voor je tuin?

Tuinverlichting heeft meestal twee functies: sfeer creëeren én functioneel licht voor in de tuin. Bijvoorbeeld een lamp bij de buitendeur die aanspringt wanneer je voorbij komt of een mooie lamp die het terras verlicht als je in de zomer lang buiten zit!

Meer info
 
Kunnen wij je nog helpen? Neem dan contact op met onze experts voor al jouw vragen over je tuinverlichting. Contact
Sensor
Verlichting met sensor

Er zijn een aantal slimme oplossingen die je leven wat makkelijker maken zoals verlichting met bewegingssensor of licht-donker sensor. Welke keuze je hierin maakt hangt af van de situatie en waar je de verlichting wil plaatsen.

Meer info
Solar
Solar tuinverlichting

Om je tuin sfeervol te verlichten zijn er verschillende opties mogelijk. Onder andere solar tuinverlichting is een echte must-have. Met solar tuinverlichting kan je tijdens de zomeravonden optimaal genieten van je tuin en terras. Maar wat is solar verlichting eigenlijk? Wij leggen alles uit in dit artikel.

Meer info
grondspots
Tuinverlichting aanleggen:
grondspots

Met een spot kun je prachtige sfeerverlichting creëren in je tuin. Er zijn twee verschillende soorten: opbouwspots, ook wel een prikspot genoemd en grondspots.

Meer info