block 1

Wij Ondernemen Duurzaam arrow

Ieder bedrijf heeft effect op zijn omgeving en het milieu. Wij als lampenlicht zijn ons daar ook erg bewust van. We voelen ons verantwoordelijk om een positieve bijdrage te leveren en om het elke dag beter te doen. Omdat er een grote stijging aan online klanten is, is het noodzakelijk om duurzaam te ondernemen binnen onze organisatie. Want meer verkochte producten betekent in veel gevallen ook meer effect op het milieu. Wij doen er alles aan om dit effect te minimaliseren.


Wij planten bomen

Aankomend jaar worden er 10.000 nieuwe bomen geplant door Trees for All in opdracht van lampenlicht. De CO2 uitstoot die wij produceren compenseren wij via een gecertificeerd project in Mexico. De bomen in Nederland planten wij onder andere in het Groene Woud.

block 7

Duurzaam retourbeleid

Producten krijgen tweede kans in outletwinkels

Wanneer klanten toch een product retourneren, worden deze niet opnieuw verstuurd (dus als nieuw verkocht) aan een andere klant. Ze worden ook niet vernietigd, maar krijgen bij ons een tweede leven. Wanneer retouren bij ons terugkomen, ondergaan ze eerst een kwaliteitscontrole. Hier worden ze nagekeken, zo nodig gerepareerd en beoordeeld of ze het tweede kans traject in kunnen gaan. Afval wordt uiterst goed gescheiden en, indien mogelijk, hergebruikt. Na goedkeuring gaan de producten naar onze outlet winkels in Nederland en België. Hier kunnen klanten voordelig een tweede kans product kopen voor een mooie prijs. De klant blij, het milieu blij!

block 7

Wij stimuleren met een fietsplan het gebruik van fietsen naar het werk ter ondersteuning van een duurzaam milieu en reduceren van CO2 uitstoot.

Minimaliseren van plastic

Plastic is erg schadelijk voor het milieu. Daarom willen wij dit gebruik zo ver als we kunnen minimaliseren. We maken gebruik van plasticloze tape om onze verpakkingen te dichten. Er worden alleen nog luchtzakjes gebruikt om te zorgen dat de producten niet beschadigen tijdens het transport. We zijn op zoek naar een alternatief om ook dit beetje plastic uit onze processen te halen.

block 7

Groene energie

Al onze panden maken gebruik van groene stroom. Groene stroom is elektriciteit van een duurzame en dus onuitputtelijke bron. Groene stroom komt tot stand met wind, zon, aardwamte en water. Zelf kun je ook je steentje bijdragen aan een duurzaam milieu. Zo kun je bewust nadenken over je aankoop en niet alles zomaar retourneren. Daarnaast geven we in onze webshop altijd een advies over het energielabel en het gebruik van onze producten. Uiteraard zullen wij ons uiterste best doen om samen onze ecologische voetafdruk te verminderen. Het beste resultaat krijgen we natuurlijk als we samenwerken voor een beter milieu!

Elektrisch wagenpark

Al onze bedrijfswagens zijn elektrisch of staan op de planning om vervangen te worden door een elektrische wagen. Alles wat rond rijd in het warehouse is elektrisch, onze leasewagens zijn elektrisch, en we willen het transportbusje gaan vervangen voor een elektrische variant. Elektrische auto’s stoten geen of aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit en dragen bij aan de reductie van de uitstoot van CO2.

block 7
emico-featured

Shop nu