Alle info over LED verlichting

LED verlichting is dé must-have in interieurs en buitenshuis. Al zijn er nog vaak zaken rond LED die soms niet duidelijk zijn. In deze artikelen worden al jouw vragen over LED verlichting beantwoord! Direct nieuwe LED verlichtingshoppen? Dan kan natuurlijk ook!

Watt vs. lumen
Wat(t) is het vermogen van een lamp

Vroeger werd het vermogen van een lamp uitgedrukt in watt (Wattage). Tegenwoordig zie je dat op de verpakking van LED lichtbronnen meestal lumen wordt vermeld, evenals volt. Maar wat is het verschil tussen deze drie? Wij geven antwoord!

Meer info
 
Kleurtemperatuur (Kelvin)
Wat is kleurtemperatuur? (Kelvin)

De kleurtemperatuur van verlichting is de warmte van het licht. Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in de eenheid Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin hoe “kouder” en witter het licht is. Hoe lager het aantal Kelvin hoe “warmer” en geler het licht is.

Meer info
 
Kunnen wij je nog helpen? Neem dan contact op met onze experts voor al jouw vragen over LED. Contact
Voordelen LED
De voordelen van LED verlichting

LED verlichting wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt. Mensen kiezen ervoor om hun gloeilampen en halogeenlampen te vervangen door LED lampen. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

Meer info
 
LED dimmen
LED verlichting dimmen, waar moet je op letten?

Als het over LED verlichting gaat, vragen mensen zich vaak af of LED verlichting wel dimbaar is. Het korte antwoord op deze vraag is: Ja, LED verlichting is zeker dimbaar! Maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Meer info
 
Slimme LED
Verlichting met handige functionaliteiten

We gebruiken in huis steeds meer slimme apparatuur en de verwachting is dat dat in de komende jaren alleen maar meer gaat worden. Ook bij lampenlicht kun je verschillende soorten LED verlichting vinden in "slimme" uitvoering.

Meer info
Niet-vervangbare LED
Niet-vervangbare LED verlichting

Wat betekent niet-vervangbare LED precies? Het betekent dat de verlichting al is geïntegreerd in het armatuur. Super handig!

Meer info
 

emico-featured

LED verlichting