block 1

Slimme verlichting
voor inbraakpreventie

 

 Een buitenlamp heeft niet alleen een decoratieve functie, maar levert ook een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van een bedrijfspand of huis. Inbrekers slaan vaak 's avonds en 's nachts toe. De schemering en de duisternis van de nacht vormen dan hun partner in crime. Om indringers buiten te houden, geven wij je enkele tips!

Shop nu

Laat een LED lampje branden

Een donkere, verscholen woning is voor inbrekers het ideale doelwit. Daarom is het interessant om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Het is niet erg om een lamp te laten branden wanneer je er niet bent. Een straaltje licht door de gordijnen kan het verschil maken. Dan laten inbrekers je woning meestal links liggen. Naast dat het inbrekers afschrikt is het bovendien ook erg handig als er wat licht brandt als je thuiskomt. Wanneer je energiezuinige LED lampen gebruikt zijn de stroomkosten van LED lampen ook te verwaarlozen als je bedenkt wat ze kunnen voorkomen.

Bekijk onze LED lampen
block 7
block 6.1 block 6.2

Zet inbrekers in de spotlight met slimme buitenverlichting

Inbrekers staan niet graag in de spotlight. Strategisch geplaatste buitenverlichting kan mogelijke dieven afschrikken. Buitenverlichting dat de oprit en tuinpaden verlicht kan mogelijk al genoeg zijn om potentiële inbrekers af te schrikken. Verder is het plaatsen van buitenlampen bij de achterdeur en voordeur een goed idee. Vergeet de donkere hoekjes in je tuin niet. Kies hier voor verlichting met bewegingsdetector of licht-donker sensor. Welke keuze je hierin maakt hangt af van de situatie en waar je de verlichting wil plaatsen.

Buitenverlichting



Verlichting met bewegingsmelder

Een bewegingsdetector zorgt ervoor dat een lamp aangaat zodra iemand binnen het bereik van de sensor komt. Een bewegingssensor reageert op warmte. Bewegende takken in de tuin zijn voor de sensor dus geen reden om aan te springen, maar hij springt wel aan wanneer er ongewenst bezoek rondom je huis loopt. En dat is net waar inbrekers niet van houden. Daarnaast is een buitenlamp met bewegingsmelder ideaal wanneer je ‘s avonds laat thuis komt. Zo hoeft de lamp niet heel de avond aan te staan, maar heb je wel licht wanneer je het nodig hebt. Dit bespaart ook nog eens aanzienlijk op de stroomkosten.

Shop nu
block 8.1 block 8.2

Belangrijk

Bij het kopen van een lamp met bewegingssensor is het belangrijk dat je rekening houdt met de reikwijdte van de lamp. Als deze te kort is, heb je de kans dat de lamp te laat aanspringt en de inbreker al bijna voor je huis staat. Als deze te ver is heb je de kans dat de lamp aanspringt wanneer er iemand op straat voorbij loopt. Ook is het belangrijk dat je let op de detectiehoek. Als een lamp alleen recht van voren hoeft te detecteren, hoeft de detectiehoek niet zo groot te zijn. Maar als deze ook in de breedte moet detecteren is het belangrijk dat je een lamp neemt met een brede detectiehoek. Verder is het aan te raden om een buitenlamp op voldoende hoogte te hangen. Hierdoor is de lamp en de sensor beter beschermd tegen spelende kinderen en inbrekers die de automatische lamp willen uitschakelen.

Verlichting met licht-donker sensor

Een lamp met licht-donker sensor of schemerschakelaar zorgt ervoor dat de lamp automatisch aangaat vanaf het moment dat het buiten te donker wordt of eigenlijk wanneer jij de sensor vertelt dat het te donker is. De gevoeligheid van de sensor is namelijk meestal heel gemakkelijk in te stellen. Met deze sensor hoef je ‘s avonds zelf niet meer aan de verlichting te denken. De lampen blijven heel de nacht branden en gaan automatische weer uit als het ‘s ochtends licht wordt.

Shop nu
block 7.2



Tijdschakelaar

Wil je dat de lampen niet heel de nacht branden? Dan kan je een tijdschakelaar tussen je buitenlamp en de stroomvoorziening installeren. Hiermee bepaal je zelf tot wanneer de lamp aanstaat. Op die manier moet je de lampt niet meer zelf aan- of uitzetten, en staat hij niet onnodig heel de dag of nacht te branden. Let op, want de tijd waarop het donker wordt verschuift natuurlijk gedurende het jaar. Zorg ervoor dat je in de wintermaanden de verlichting werkend op tijdschakelaars in orde hebt. In de winter vinden de meeste inbraken plaats.

Kies voor sterke LED stralers

LED stralers zijn echt sterke lampen. Deze lampen hebben een groot bereik, zodat je een groot deel van je eigendom onaantrekkelijk maakt voor je inbrekers. De lichtsterkte moet vergelijkbaar zijn met de sterkte van de openbare verlichting op straat. Ondanks de grote lichtopbrengst zijn deze LED stralers zeer energiezuinig en branden direct op volledige sterkte. Ze zijn ook in verschillende wattages verkrijgbaar en met bewegingsmelder. Super handig!

Shop nu
block 7.2

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Los van verlichting moet je het inbrekers ook niet te makkelijk maken. Zorg dat alle ramen en deuren gesloten zijn en waardevolle spullen niet in het zicht liggen. Een extra slot of grendel kan het inbrekers al aanzienlijk moeilijker maken. Zorg voor kleine obstakels zoals bijvoorbeeld planten voor het raam of kiezels in de tuin. Deze zorgen ervoor dat dieven minder snel voor jouw huis kiezen of misschien wel helemaal niet proberen in te breken.
Ruim ladders en trapjes op in je schuur, bewaar geen sleutels onder de deurmat, zet je vuilcontainers goed weg, zorg dat er goed zicht is op jouw woning en haal de sleutel uit de binnenkant van het slot. Je kan ook vragen dat je buren een oogje in het zeil houden als je er niet bent.

Met deze tips kun je er alles aan doen om te voorkomen dat inbrekers je huis bezoeken. Verdiep je goed in wat het beste is voor jouw woning. Met goede buitenverlichting creëer je een veiliger thuis.

block 7.2
emico-featured