Strength of Nature

Kom tot rust met de Strength of Nature woonstijl!

In onze maatschappij waarin we steeds vaker (gedwongen) thuis werken, willen we soms kunnen ontsnappen aan ons drukke bestaan. Een rustig interieur dat zoveel rust uitstraalt dat je je in de natuur waant: dat is wat ons betreft echt een must. Vind jij dit ook? Dan is “Strength of Nature” je beste vriend! Deze stijl creëert een eenheid in je interieur waar je volledig tot rust komt, maar heeft tegelijkertijd een hippe uitstraling. Lees hieronder meer over deze avontuurlijke woonstijl!De perfecte basis? Natuurlijk licht!

Door veel natuurlijk licht toe te laten in huis, komt de woonstijl beter tot zijn recht. Veel licht creëert een ruimtelijk gevoel, waardoor de ruimte minder benauwd aanvoelt. Grote ramen zorgen vanzelfsprekend voor veel licht, maar als je deze luxe niet hebt zijn er gelukkig ook andere oplossingen: Het gebruik van linnen gordijnen in een lichte kleur, het slim inzetten van spiegels (reflecterend licht) of met behulp van daglichtlampen!


Materialen met een natuurlijke touch

Genoeg licht? Dan kunnen we de ruimte in gaan inrichten. Wanneer we denken aan materialen uit de natuur denken we vaak aan hout, leer, bamboe, rotan of linnen. Dit zijn ook de materialen die het meest voorkomen in de Strength of Nature trend. Onze belangrijkste tip: wees vooral niet bang om te mixen en te experimenteren met verschillende materialen. Speelsheid is welkom in een Strength of Nature-woonstijl, de natuur is zelf tenslotte ook niet perfect!

Deze speelsheid zie je ook terug aan de vormen die terugkeren binnen Strength of Nature. Geen strakke lijnen, maar bolle, ronde en gevlochten materialen. Dit zie je terug in het gehele interieur. Zowel de meubels, accessoires als verlichting hebben organische vormen. Je kunt hierbij denken aan een mooie ronde vaas, een leren fauteuil met zachte kussens of een gave Oosterse wandlamp van bamboe. Ook een mooie wollen plaid kan een leuke toevoeging zijn.


Het Strength of Nature kleurenpalet

Het kleurgebruik van deze natuurlijke woonstijl is rustig. We zien voornamelijk bruine, wittte, crème en grijs-groene tinten. Wil je iets meer pit toevoegen? Okergele en roodbruine accenten doen het goed binnen deze trend! Ze zijn makkelijk te combineren met de basis én je kunt er creatief mee omgaan in je accessoires, materiaal en verlichting keuzes.

Verlichting in deze woonstijl is net als natuurlijke licht onmisbaar! Je kunt hier in principe alle kanten mee op. Een gave hanglamp met een grote, rotan lampenkap voor boven de eettafel? Ga ervoor! Een vloerlamp met bamboe elementen of een houten tafellampje voor in de leeshoek? Waarom niet? Zolang de natuurlijke elementen terugkomen en de inrichting niet te druk wordt is het helemaal in lijn met Strength of Nature!


emico-featured

Onze natuurlijke favorieten:


Niet helemaal wat je zoekt?

Raak geïnspireerd door onze andere stijlen:

More = More

More = More is speels, kleurrijk en bont! Een echte mix en match van verschillende materialen, kleuren en stoffen. Lees meer over deze bijzondere woonstijl!

Warm Hug

De Warm Hug woonstijl is herkenbaar aan haar organische vormen, aaibare stoffen en zachte kleuren! Deze gezellige woonstijl maakt je huis, thuis!