10% EXTRA korting op alles* >
block 1

Solar tuinverlichting:
een beknopte uitleg

 

Om je tuin sfeervol te verlichten zijn er verschillende opties mogelijk. Onder andere solar tuinverlichting is een echte must-have. Met solar tuinverlichting kan je tijdens de zomeravonden optimaal genieten van je tuin en terras. Maar wat is solar verlichting eigenlijk? Wij leggen alles uit in dit artikel.

Shop nu

De werking van solar

Solar verlichting werkt (zoals je het al hoort in de naam) op zonne-energie. Concreet is dit gewoon verlichting wat werkt op de zonnestralen in jouw tuin! Het zonlicht wordt direct omgezet in elektrische energie dankzij de zonnepanelen aan de armatuur van de lamp. Die elektriciteit wordt opgeslagen in oplaadbare batterijen die de lamp in de avond van stroom voorziet en jij dus van je licht kan genieten! De meeste modellen solarlampen hebben met een opgeladen accu een brandduur van ongeveer 6 uur. Dat is meer dan genoeg om je tuinverlichting een avond te laten branden.

Block 7

De voordelen op een rijtje

Solar verlichting is natuurlijk erg duurzaam en dus goed voor het milieu. Een ander voordeel, praktisch gezien, is dat het makkelijk te plaatsen is: je hebt geen draden of snoeren nodig. Heel handig wanneer jouw tuin al volledig is aangelegd of wanneer je moeilijk bereikbare plaatsen in je tuin wil verlichten. Het is ook een heel veilige keuze van verlichting omdat het zonder draden is en enkel werkt op een natuurlijk verschijnsel: de zon.

block 7.1Waar moet je rekening mee houden bij solar tuinverlichting?

Het allerbelangrijkste bij het plaatsen van solar tuinverlichting is dat je je lampen op de juiste plaats neerzet. De zonnecellen van de solar tuinlampen moeten gedurende de dag genoeg licht op kunnen vangen om de accu op te laden.

block 6

Zijn er ook nadelen aan solar verlichting?

Elk voordeel heeft zijn nadeel, dat is met solar verlichting ook niet anders. Zoals eerder vermeld werkt hij op batterijen, wat wil zeggen dat de batterij na een tijdje verslijt en dat je lamp dus minder licht zal geven. Een ander nadeel is dat de zon natuurlijk niet altijd schijnt. Het kan dus wel zijn dat je op sommige dagen geen licht verkrijgt van je lampje! Je moet er ook rekening mee houden dat solar tuinverlichting wat minder licht geeft dan de meeste tuinverlichting die aangesloten is op elektriciteit. Solar tuinverlichting is echt bedoeld om sfeerverlichting te creëren.

Uiteindelijk wegen de voordelen wél op tegen de nadelen en is solar verlichting echt een meerwaarde aan je tuin of terras en een makkelijke manier om sfeer toe te voegen aan je tuin.

 
emico-featured

Onze favorieten