10% EXTRA korting op alles* >
banner

De voordelen van buitenverlichting met sensor

arrow
 

Er zijn een aantal slimme oplossingen die je leven wat makkelijker maken, zoals verlichting met bewegingssensor of licht-donker sensor. Je keuze hangt af van de situatie en waar je de verlichting wil plaatsen.

Shop nu
block 8.1 block 8.2

Licht-donker sensor

Een lamp met licht-donker sensor of schemerschakelaar zorgt ervoor dat de lamp automatisch aanspringt vanaf het moment dat het buiten te donker wordt of eigenlijk, wanneer jij de sensor vertelt dat het te donker is. De gevoeligheid van de sensor is heel gemakkelijk in te stellen. Met deze sensor hoef je ‘s avonds zelf niet meer aan de verlichting te denken. De lampen blijven heel de nacht branden en gaan automatisch weer uit als het ‘s ochtends licht wordt. Bij lampenlicht hebben we verschillende buitenlampen met schemerschakelaar. Het is een heel handige en mooie lamp in één!

Shop nu

Bewegingssensor

Een bewegingssensor of bewegingsdetector zorgt ervoor dat een lamp aangaat zodra iemand binnen het bereik van de sensor komt. Een bewegingssensor reageert op warmte. Bewegende takken in de tuin zijn voor de sensor geen reden om aan te springen, maar hij springt wel aan wanneer er ongewenst b ezoek bij je huis rondloopt. En dat is net waar inbrekers niet van houden. Daarnaast is een buitenlamp met bewegingsdetector ideaal wanneer je ‘s avonds laat thuis komt. Zo hoeft de lamp niet heel de avond aan te staan, maar maak je wel gebruik van licht op het moment dat je het nodig hebt. Dit bespaart ook nog eens aanzienlijk op de stroomkosten.

Bij het kopen van een lamp met bewegingssensor is het belangrijk dat je rekening houdt met de reikwijdte van de lamp. Als deze te kort is heb je kans dat de lamp te laat aanspringt. Als deze te ver is heb je de kans dat de lamp aanspringt wanneer er iemand op straat voorbij loopt. Ook is het belangrijk dat je let op de detectiehoek. Als een lamp alleen naar voor moet detecteren, hoeft de detectiehoek niet zo groot te zijn. Maar als deze ook in de breedte moet detecteren is het belangrijk dat je een lamp neemt met een brede detectiehoek. Verder is het aan te raden om een buitenlamp op voldoende hoogte te hangen. Hierdoor is de lamp en de sensor beter beschermd tegen spelende kinderen en inbrekers die de automatische lamp willen uitschakelen.

Shop nu
block 7
emico-featured

Onze favorieten