lampenlicht solar tuinverlichting aanleggen banner

Tuinverlichting aanleggen: solar tuinverlichting

Solar tuinverlichting is tuinverlichting op zonne-energie. Elke lamp is voorzien van een zonnecel waarmee de batterij, die in de lamp zit, wordt opgeladen door de zon. Wanneer het dan in de avond donker is, brandt de solar tuinverlihcting op basis van de batterij die overdag is opgeladen. De meeste modellen van solar lampen hebben met een opgeladen batterij een brandduur van ongeveer 6 uur. Dat is meer dan genoeg om de tuinverlichting een avond te laten branden.

 

Hoe moet je solar verlichting aanleggen?

Het grootste voordeel van solar tuinverlichting is dat het aanleggen bijna geen werk kost. Er is geen gedoe met het aanleggen van de grondkabels. Het enige dat je moet doen is de lampen op de gewenste plaats zetten of bevestigen aan de muur. De zon doet de rest!

solar tuinverlichting aanleggen

Waar moet je rekening mee houden bij solar tuinverlichting?

Het belangrijkste bij het plaatsen van solar tuinverlichting is dat je de lampen op de juiste plaats neerzet. De zonnecellen van de solar tuinlampen moeten gedurende de dag voldoende licht kunnen ophangen om de batterij op te laden!

solar tuinverlichting waar moet je rekening mee houden

De lichtsterkte van solar tuinverlichting

Je moet er rekening mee houden dat solar tuinverlichting wat minder licht geeft dan de meeste tuinverlichting die aangesloten is op elektriciteit. Solar tuinverlichting is echt bedoeld om sfeerverlichting te creëren. Als je met je tuinverlichting voor veel licht wilt zorgen buiten, kan je beter voor een ander soort tuinverlichting kiezen. Daarnaast is solar tuinverlichting ook niet geschikt als je op zoek bent naar verlichting die de hele nacht blijft branden. Met een brandduur van 6 uur, zul je in de winter je tuin van ongeveer 6 uur ‘s avonds tot 12 uur ‘s nachts kunnen verlichten. Maar het is natuurlijk wel een voordeel dat het veel makkelijker aan te sluiten is dan traditionele verlichting, en ook dat je geen energiekosten hebt voor je tuinverlichting. Solar tuinverlichting geeft genoeg licht voor bijverlichting en is daarom een makkelijke manier om sfeer toe te voegen aan je tuin.

lichtsterkte solar tuinverlichting

Heb je vragen aan onze klantenservice? Onze contactgegevens vind je hier.