10% EXTRA korting op alles* >

sfeer lichtplan buiten

Sfeer creëren in je tuin? Maak een lichtplan!

 

Tuinverlichting is in de eerste plaats functioneel, maar het is ook belangrijk dat er een leuke sfeer hangt buiten! Met de juiste sfeerverlichting geef je je tuin een gezellige en knusse sfeer!

 

Bekijk je tuin

Het is belangrijk om te kijken of er speciale onderdelen in je tuin zijn die je extra wil uitlichten. Misschien bepaalde bloemen of een beeld in je tuin en een mooie boom die je in de "spotlights" wil zetten?

sfeer lichtplan buiten

Wat is sfeerverlichting?

De functionele verlichting in je tuin zorgt er voor dat er voldoende licht is op de plekken waar dat nodig is. Bijvoorbeeld dat je naast de tuindeur een lamp hebt die aanspringt als je voorbij loopt of dat er voldoende licht is op het terras om in de avond buiten te zitten. Sfeerverlichting heeft niet als functie om voor voldoende licht te zorgen, maar is puur om een leuke sfeer in je tuin te hebben!

sfeer lichtplan buiten

Maak een lichtplan

Het is altijd slim om een lichtplan te maken, ook voor sfeerverlichting in jouw tuin. Als de functionele verlichting in orde is, kun je sfeer toevoegen! Daarom is het belangrijk om een lichtplan op te maken. Je tekent hierop de tuin op schaal en geef je de belangrijkste onderdelen aan op de plaatsen waar je net die sfeer wil hebben. Het is goed om op voorhand te weten welke materialen nodig zijn. Denk aan elektriciteitsaansluitingen en of je kies voor een prikspot, grondspot of een andere soort lamp. Wanneer je alles hebt uitgetekend, heb je een duidelijk beeld gevormd van hoe de sfeerverlichting in de tuin eruit gaat zien en wat je nodig hebt.

sfeer lichtplan buiten