10% EXTRA korting op alles* >
block 1

Railsysteem monteren?
Zo moet dat!

 

 Met een railsysteem kun je op een gemakkelijke manier meerdere lampen op een rij ophangen. Met deze instructies leer je hoe je dat kunt doen!

Shop nu

Wat heb je nodig?

Om een railsysteem te monteren heb je minimaal dit gereedschap nodig:

  • Een rolmeter
  • Schroeven en pluggen
  • Een potlood
  • Een schroefmachine
  • Een spanningszoeker
block 7

Kies de plaats voor het railsysteem en schakel de stroom af.

Wanneer je een railsysteem gaat plaatsen, is het nodig om aan één kant van de rails een stroompunt te hebben waarmee je de rails van stroom kan voorzien. Denk hier goed over na bij het kiezen van de plaats waar je je railsysteem wil hebben. Schakel op voorhand de stroom af en controleer met een spanningszoeker of de stroom echt af staat.

block 7.2

Bevestig het railsysteem aan het plafond

Een railysteem bestaat uit verschillende onderdelen. Rails, verbindingsstukken en, eventueel, bochten. De verbindingsstukken gebruik je om de verschillende stukken rails aan elkaar vast te maken. Meet uit waar je het railsysteem wil hebben en boor gaten in het plafond met een schroefboormachine. Bevestig met schroeven en een schroefboormachine de rails aan je plafond.

block 7.3

Bevestig de elektriciteitsdraden aan het kroonsteentje

Nu gaan we de elektriciteitsdraden vastmaken. Je begint met het strippen van de elektriciteitsdraden. Dit betekent dat je het plastic om de draad heen weghaalt. Strip met de striptang 0.5 cm van de zwarte en de blauwe draad kaal. Het kroonsteentje heeft twee of drie openingen. Twee daarvan zijn voor de zwarte en blauwe draad. In het midden zit vaak nog een opening voor de aardedraad (de geel-groene draad). Als je lamp geaard is bevestig je deze draad ook aan het kroonsteentje. Steek de draden in de openingen en schroef ze vast met een schroevendraaier.

block 7.4

Bevestig de spots aan de rails

Omdat het volledige railsysteem is voorzien van stroom, kun je de spots op bevestigen op de plekken waar jij het wil, en later ook nog verplaatsen. Let er wel altijd op dat je de stroom eraf haalt als je spots gaat verplaatsen. Meestal bevestig je de spots met een simpel kliksysteem aan de rails. Hier hoeft geen gereedschap aan te pas te komen. Zo gemakkelijk is het. Je hebt je eigen railsysteem opgehangen!

block 7.5
emico-featured

Railverlichting