block 1

Een hanglamp ophangen?
Zo moet dat!

 

 Heb je eindelijke je favoriete lamp gevonden voor boven je eettafel, maar je weet niet hoe je hem moet ophangen? Lees dan onze instructies, dan weet je hoe het moet!

Shop nu

Wat heb je nodig?

Om je hanglamp op te hangen heb je minimaal dit gereedschap nodig:

  • Een spanningszoeker
  • Een striptang
  • Een schroevendraaier
  • Schroeven en pluggen
  • Eventueel een klopboormachine
  • Een schroefmachine
block 7

Schakel de stroom af

Voor je begint met het ophangen van de lamp, moet je de stroom afschakelen van de groep waarop het aansluitingspunt van de lamp is aangesloten. Controleer goed of er geen stroom meer op de draden staat met een spanningszoeker. Wanneer het lampje van de spanningszoeker niet begint te branden, staat er geen stroom op.

block 7.2

Bevestig de bevestigingsbeugel

Je begint met het strippen van de elektriciteitsdraden. Dit betekent dat je het plastic om de draad heen weghaalt. Strip met de striptang 0.5 cm van de bruine en de blauwe draad kaal. Schroef de bevestigingsbeugel van het armatuur en schroef deze tegen het plafond door middel van de schroefpluggen. Afhankelijk van de centraaldozen in je huis moet je de bevestigingsbeugel aan de centraaldoos vastschroeven of de bevestigingsbeugel aan het plafond bevestigen. In wat oudere huizen is dat laatste vaak het geval. Je zult dan eerst gaten in het plafond moeten boren om de bevestigingsbeugel te bevestigen.

block 7.3

Bevestig de elektriciteitsdraden aan het kroonsteentje

Nu gaan we de elektriciteitsdraden vastmaken. Je begint met het strippen van de elektriciteitsdraden. Dit betekent dat je het plastic om de draad heen weghaalt. Strip met de striptang 0.5 cm van de bruine en de blauwe draad kaal. Het kroonsteentje heeft twee of drie openingen. Twee daarvan zijn voor de bruine en blauwe draad. In het midden zit vaak nog een opening voor de aardedraad (de geel-groene draad). Als je hanglamp geaard is bevestig je deze draad ook aan het kroonsteentje. Steek de draden in de openingen en schroef ze vast met een schroevendraaier.

block 7.4block 8 block 8

Bevestig het armatuur

Bevestig de hanglamp aan de bevestigingsbeugel. Meestal doe je dit door de aansluitkap van de lamp vast te draaien aan de bevestigingsbeugel met twee schroefjes aan de zijkant.

Draai de lamp vast

Draai het lampje van de hanglamp in de fitting. Vaak is er geen lampje meegeleverd met de hanglamp. Op de doos van de hanglamp kun je vinden wat voor lichtbron je nodig hebt. Op onze website kun je de juiste lichtbron vinden en aanschaffen. Zet, als je de lichtbron hebt vastgedraaid, de stroom weer op de groep en controleer of je lamp het doet. Voilà, je hebt zelf je hanglamp opgehangen!

block 7.5
emico-featured