10% EXTRA korting op alles* >
block 1

De voordelen van
LED verlichting

 

 LLED verlichting wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt. Mensen kiezen ervoor om hun gloeilampen en halogeenlampen te vervangen door LED lampen. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

Shop nu

Met LED verlichting bespaar je energie

LED lampen verbruiken 80% tot 90% minder stroom dan een gloei- of halogeenlamp. LED is technologisch erg sterk en efficiënt. Eerlijk: LED lampen zijn inderdaad duurder, maar door de enorme energiebesparing heb je de duurdere aanschafprijs zo terugverdiend.

block 3

block 8.1 block 8.2

LED verlichting gaat lang mee

LED heeft een veel langere levensduur dan traditionele verlichting. Een LED-lamp heeft een levensduur tussen de 15.000 branduren en 50.000 branduren. Een voorbeeld: als een lamp 8 uur per dag aanstaat en 30.000 branduren meegaat, betekent dat dat je lamp meer dan 10 jaar meegaat. Ter vergelijking: een gloeilamp gaat ongeveer 1000 branduren mee, een halogeen lamp 2000 en een spaarlamp 5.000. Extra lang genieten met LED dus!

block 6

Besparen met LED

Energiezuinig - duurzaam - milieuvriendelijk, met LED bespaar je erg veel! Een rekensommetje: je kan met één LED lichtbron gemiddeld €7 besparen ten opzichte van een gloei- en/of halogeenlamp. Een huishouden heeft gemiddeld 44 lampen in huis. Snel berekend: 44 lampen x €7 besparing = een besparing van €308 per jaar. Dat betekent dat je per maand zo’n €25 kunt besparen op je energierekening. Dat kan snel oplopen tot een besparing van zo’n 20% - 30% op je energierekening.


LED lampen worden niet warm

Zoals iedereen wel weet worden gloeilampen en halogeenlampen heel warm. Je moet bij deze lampen altijd oppassen dat je ze niet aanraakt, omdat je er gemakkelijk je handen aan kunt verbranden. Doordat deze lampen zo warm worden, kunnen ze eerder brand veroorzaken en voor donkere plekken zorgen op de muur of op het plafond. LED lampen worden niet warm, enkel aan de fitting en zorgen dus niet voor dit soort problemen.

block 7.1

Met LED creëer je sfeer

Vroeger werd LED verlichting als ongezellig gezien omdat het alleen verkrijgbaar was in de kleur helder wit. Inmiddels kun je LED verlichting in bijna elke mogelijke kleurtemperatuur krijgen. De kleurtemperatuur van verlichting is de warmte van het licht en dit wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe hoger het aantal Kelvin hoe “kouder” en witter het licht is. Hoe lager het aantal Kelvin hoe “warmer” en geler het licht is.

Heb je liever warm sfeervol licht? Ga dan voor 2200 Kelvin. Hiermee heb je een echte sfeermaker in huis. Vind je dat te warm? Dan kan je kiezen voor 2700 Kelvin. Dit is de meest gebruikte kleurtemperatuur en het is vergelijkbaar met een gloei- of halogeenlamp. Wil je toch witter licht om efficiënter te kunnen werken? Kies dan voor 3000 Kelvin.

block 7


LED verlichting dimmen

LED is niet standaard dimbaar. Dat is afhankelijk van de elektronica die in de armatuur zit en of de LED lichtbron dimbaar is. Dat staat meestal op de verpakking vermeld. Dimmers die werken op fase-afsnijding zijn vaak de beste dimmers voor LED verlichting.


Het gebruik van een conventionele dimmer (een dimmer die ook gebruikt wordt voor gloeilampen) geeft bij LED-lampen problemen omdat deze dan gaan knipperen, zoemen of trillen. Dat veroorzaakt schade aan de lamp. Daarom zijn er speciale dimmers voor LED, voor zowel 12V als 230V LED-verlichting.

LED: De meest duurzame oplossing

De overstap naar LED is een goede keuze omdat je echt heel veel bespaart én het is erg energiezuinig. Het is dan ook de toekomst en je kan er je huis en ook je tuin of terras functioneel én sfeervol mee verlichten. Net wat je nodig hebt in huis. Kies voor de meest duurzame en geldbesparende oplossing met LED!

block 7
emico-featured