10% EXTRA korting op alles* >

Recycling van lampen en armaturen:

instructiegids

Wanneer je bij lampenlicht een nieuwe lamp koopt, kun je heel eenvoudig je oude lampen recyclen. Het is ook gratis! Maar hoe kun je ze recyclen?

Waarom moeten we recyclen?

Elektrische materialen, waaronder gloeilampen, vormen het grootste type afval. Vaak weten we niet dat veel elektrische apparaten gerepareerd of gerecycled kunnen worden om natuurlijke hulpbronnen (zoals land en water) te sparen. Als we ons elektrisch afval niet recyclen, komen deze items op de stortplaats terecht. Hierdoor kunnen giftige stoffen in de grond terechtkomen. Dit is schadelijk voor mens en dier.

Help het milieu door te recyclen

Wanneer je een nieuwe lamp koopt bij lampenlicht, helpen wij je bij het recyclen van jouw oude gloeilampen. Ter herinnering: elektronische apparaten mogen niet in de gewone vuilnisbak. Op de achterkant van het apparaat staat een symbool dat lijkt op een doorgestreepte vuilnisbak. Dit betekent dat dit artikel moet worden gerecycled. Alle apparaten die gerecycled moeten worden, kunnen naar de aangewezen inzamelpunten worden gebracht. Als handelaar zijn wij ook verantwoordelijk voor het milieu. Daarom zijn wij aangesloten bij het WEEE-distributiecentrum. Samen zijn wij verantwoordelijk voor een goede recycling van alle materialen!

Wat is de WEEE?

WEEE staat voor "Waste Electrical and Electronic Equipment". Een artikel wordt geclassificeerd als WEEE als het elektriciteit nodig heeft om te doen waarvoor het ontworpen is. Deze elektriciteit kan ook afkomstig zijn van een batterij. Er zijn verschillende soorten huishoudelijke en commerciële WEEEs, waaronder grotere apparaten zoals koelkasten met diepvriezers en wasmachines, maar ook kleinere WEEEs zoals gloeilampen. De WEEE-richtlijnen werden in 2006 ingevoerd om fabrikanten en detailhandelaars verantwoordelijk te maken voor de inzameling en recycling van WEEEs.