Weekdeals: Minimaal 25% korting op alles* >
block 1

Snoer en stekker:
do's and dont's!

 

 In dit artikel vind je allerlei informatie over snoer en stekkers. Hopelijk geven we voldoende informatie om jouw huis helemaal te laten stralen!
Allereerst is het belangrijk om te weten dat een stekker gebruikt wordt om een lamp, machine of apparaat aan te sluiten op het elektriciteitsnet. In dit geval willen we uitleggen hoe we het best een stekker aansluiten op een lamp. De stekker zorgt voor het contact tussen de lamp en het stopcontact.

Shop nu

Het verschil tussen geaarde en niet-geaarde stekkers

Een belangrijk item bij stekkers is het verschil tussen geaarde en niet-geaarde stekkers.De geaarde stekker is een stekker met drie draden. Om ze te onderscheiden hebben de drie draden verschillende kleuren.

Geel/groene draad: dit is de aarde draad. Deze zorgt voor ontlading en afvoer van spanning. Deze draad is vooral nodig in vochtige ruimtes om kortsluiting te voorkomen. Als er door een defect elektrisch contact met de lamp ontstaat, komt deze door de geel-groene draad niet onder spanning te staan. Dan wordt de spanning meteen afgevoerd naar de aarde.

Bruine draad: dit is de fase draad. Deze zorgt voor de stroomtoevoer. Hier staat altijd spanning op (dit is de plus-draad).

Blauwe draad: dit is de nuldraad omdat hier geen spanning op staat (min-draad- Deze zorgt voor de afvoer van de stroom.

block 7

Wanneer wil je een snoer en stekker aansluiten op een lamp?

Heeft je lamp geen stekker maar wil je dat wel? Dan kan dat heel gemakkelijk. Een losse stekker met of zonder schakelaar sluit je aan op de kroonsteen in de lamp. Die kan je heel makkelijk bij bestellen. Door met een vijl een inkeping in het armatuur te maken kun je de snoer strak wegwerken tegen de wand.

block 7
emico-featured