Weekdeals: Minimaal 25% korting op alles* >
block 1

Plafondplaat bevestigen?
Lees hier hoe het moet!

arrow
 

 Lampenlicht verkoop plafondplaten in verschillende kleuren en groottes. Deze plafondplaten zijn bedoeld om meerdere lampen aan te bevestigen. dit is de ideale oplossing voor een strak ogend plafond. Je kunt de bekabeling voor de lampen netjes verwerken onder de plafondplaat en op een makkelijke manier meerdere lampen bij elkaar hangen.

<

Wat heb je nodig?

Om deze klus makkelijk te klaren heb je minimaal dit gereedschap nodig:

  • Een klopboormachine
  • Een schroevendraaier
  • Schroeven, moertjes en pluggen
  • De lampen die je wilt ophangen
  • Een schroefmachine
block 7

Schakel de stroom af

Voor je begint met het ophangen van de lampen aan de plafondplaat, moet je de stroom uitzetten van de groep waarop het aansluitpunt van de lampen is aangesloten. Met een spanningszoeker controleer je of er nog spanning op de draden staat. Als het lampje van de spanningszoeker niet gaat branden, staat er geen stroom meer op..

block 7

Verwijder de plafondkappen van de lampen

Op het moment dat je de lampen gaat ophangen aan de plafondplaat, is het nodig om de plafondkappen eraf te halen. De lampen worden direct met de kabel aan de plafondplaat aangesloten. Daarom moet je beginnen met de kappen te verwijderen van de lampen die je wil ophangen, je moet ook de kroonsteentjes losmaken.

block 7
block 6 

Boor gaten in de plafondplaat

Op de plaatsen waar je de lampen wil bevestigen, moet je gaatjes boren in de plafondplaat ter grootte van de kabel van de lamp. Haal de kabel van de lamp er doorheen en maak de lamp met een moer vast aan de binnenkant van de plafondplaat. Dat moet je herhalen voor alle lampen.

Sluit de lampen aan

De plafondplaat wordt van stroom voorzien door het stroompunt uit het plafond. Je moet alle lampen met elkaar verbinden zodat ze allemaal stroom krijgen. Dat kan je doen door bijvoorbeeld alle elektriciteitsdraadjes van de lampen te verbinden met één kroonsteentje. Dan moet je alle blauwe draadjes in één van de openingen van het kroonsteentje doen, en alle zwarte in het andere gaatje. Als het niet lukt om alle lampen op één kroonsteentje aan te sluiten, kan je de lampen doorlussen naar elkaar met een paar extra stroomdraden en een schroevendraaier. Vanuit de eerste kroonsteen verbind je een nieuwe blauwe en zwarte draad naar een volgende kroonsteen. Deze handeling kan je gewoon herhalen. Aan elke kroonsteen kan je hierna een lamp verbinden. Als de spot geaard is, moet je ook de aardedraad (geel-groene draad) doorlussen aan het kroonsteentje of de spot. De aardedraad moet door de middelste opening van het kroonsteentje. Op die manier kan je met één plafondaansluiting meerdere lampen van stroom voorzien.

block 7

Bevestig de plafondplaat aan het plafond

Boor aan beide kanten van de plafondplaat een gat. Boor op dezelfde afstand gaten in het plafond en doe hier pluggen in. Schoref het met schoreven vast aan het plafond. En klaar, je hebt je lampen opgehangen.

block 7