10% EXTRA korting op alles* >
block 1

Een plafondlamp bevestigen? Zo moet dat!

 

 Heb je een mooie plafondlamp gekocht? Het monteren doe je eenvoudig zelf met deze instructies!

Shop nu

Wat heb je nodig?

Om de plafondlamp te monteren heb je minimaal dit gereedschap nodig:

  • Een spanningszoeker
  • Een striptang
  • Een schroevendraaier
  • Schroeven en pluggen
  • Eventueel een klopboormachine
  • Een schroefmachine
  • Een potlood
block 7

Schakel de stroom af en lees de verpakking

Voor je begint met monteren, moet je de stroom uitschakelen. De elektriciteitsgroep waarmee je gaat werken is genoeg. Controleer of er geen stroom meer op de draden staat met een spanningszoeker. Als het lampje van de spanningszoeker uit blijft, staat er geen stroom meer op de draden.

block 7.2

Bevestig de bevestigingsbeugel

Schroef de bevestigingsbeugel van het armatuur en maak deze vast aan het plafond met de schroefpluggen. Afhankelijk van de centraaldoezen bij jouw thuis, moet je de bevestigingsbeugel vastschoreven aan de centraaldoos ofwel de bevestigingsbeugel aan het plafond bevestigen. In oudere huizen is dat laatste vaak het geval. Je moet dan eerst gaten in het plafond boren om de bevestigingsbeugel te bevestigen.

block 7.3

Bevestig de elektriciteitsdraden aan het kroonsteentje

Je gaat eerst de elektriciteitsdraden strippen. Dit betekent dat je het plastic om de draad heen weghaalt. Strip met de striptang 0.5 cm van de bruine en de blauwe draad kaal. Het kroonsteentje heeft twee of drie openingen. Twee daarvan zijn voor de bruine en blauwe draad. Het maakt niet uit welke waar komt. In de meeste gevallen is er in het midden nog een opening voor de aardedraad (de geelgroene draad). Steek de draden in de openingen en schroef ze vast met een schroevendraaier.

block 7.4

Bevestig het armatuur

Nadat je de bevestigingsbeugel vast hebt gemaakt, plaats je het armatuur over de bevestigingsbeugel en schroef je de armatuur eraan vast. Dit gaat meestal met twee schroefjes aan de zijkant van de bevestigingsbeugel.

block 7.6

Draai de lamp vast

Je moet het lampje van de plafondlamp in de fitting vastdraaien. Als er geen lampje bij de lamp is mee geleverd, kun je op de doos van de plafondlamp vinden wat het maximale wattage van de plafondlamp is en een geschikte lichtbron aanschaffen. Plaats de kap over de lamp heen mocht dit van toepassing zijn. Zet dan de stroom weer op de groep en controleer of je lamp het doet. Voilà, je hebt zelf je plafondlamp opgehangen!

block 7.5
emico-featured

Plafondlampen