Gratis lichtbron twv €10,-* | Meer info >
block 1

Opbouwspots plaatsen?
Dat doe je zo!

 

 Heb je opbouwspots gekocht, maar weet je niet hoe je monteren? Lees dan onze instructie, dan kun je meteen aan de slag!

Shop nu

Wat heb je nodig?

Om deze klus makkelijk te klaren heb je minimaal dit gereedschap nodig:

  • Een spanningszoeker
  • Een striptang
  • Een schroevendraaier
  • Een schroefmachine
  • Eventueel een klopboormachine
block 7

Schakel de stroom af

Voor je de opbouwspots wil plaatsen, moet je de stroom afschakelen. Controleer met een spanningszoeker of er echt geen stroom meer op de draden zit. Als het lampje van de spanningszoeker niet brandt, staat er geen stroom meer op de draden.

block 7
 

Bevestig de bevestigingsbeugel

"Schroef de bevestigingsbeugel van het armatuur en schroef deze tegen het plafond met de schroefpluggen. Afhankelijk van de centraaldoezen bij jouw thuis, moet je de bevestigingsbeugel vastschroeven aan de centraaldoos ofwel de bevestigingsbeugel aan het plafond bevestigen. In oudere huizen is dat laatste vaak het geval. Je moet dan eerst gaten in het plafond boren om de bevestigingsbeugel te bevestigen. Nadat je de bevestigingsbeugel vast hebt gemaakt, plaats je het armatuur over de bevestigingsbeugel en schroef je de armatuur eraan vast. Dit gaat meestal met twee schroeven aan de zijkant van de bevestigingsbeugel."

7.3

Bevestig de elektriciteitsdraden aan het kroonsteentje

Je gaat eerst de elektriciteitsdraden strippen. Dat betekent dat je het plastic om de draad heen weghaalt. Strip met de striptang 0.5 cm van de zwarte en de blauwe draad kaal. Het kroonsteentje heeft twee of drie openingen. Twee daarvan zijn voor de zwarte en blauwe draad. Het maakt niet uit welke waar komt. In de meeste gevallen is er in het midden nog een opening voor de aardedraad (de geelgroene draad). Steek de draden in de openingen en schroef ze vast met een schroevendraaier.

block 7.3

Bevestig het armatuur

Bevestig de opbouwspot aan de bevestigingsbeugel. Meestal doe je dit door de aansluitkap van de lamp vast te draaien aan de bevestigingsbeugel met twee schroefjes aan de zijkant.

7.5

Doe het lampje in de opbouwspot

Draai het lampje van de opbouwspot in de fitting. Vaak is er geen lampje meegeleverd met de spot. Op de doos kan je vinden wat voor lichtbron je nodig hebt. Op onze website kun je de juiste lichtbron vinden en aanschaffen. Zet, als je de lichtbron hebt vastgedraaid, de stroom weer op de groep en controleer of je lamp het doet. Voilà, je hebt zelf je opbouwspot gemonteerd!

block 7.6
emico-featured

Opbouwspots