Profiteer tijdens Batibouw van minimaal 20% korting op ons hele gamma
block 1

Duurzaam
retourbeleid

arrow

  Ieder bedrijf heeft effect op zijn omgeving en het milieu. Wij als lampenlicht zijn ons daar ook erg bewust van. We voelen ons verantwoordelijk om een positieve bijdrage te leveren en om het elke dag beter te doen. Omdat er een grote stijging aan online klanten is, is het noodzakelijk om een duurzaam retourbeleid te handhaven binnen onze organisatie. Want meer verkochte producten betekent in veel gevallen ook meer geretourneerde producten. Dit is natuurlijk erg milieubelastend door het extra transport; er zijn namelijk twee ritten nodig in plaats van één.

We proberen deze retouren continue terug te dringen. Dat doen we door onze producten zo goed mogelijk te beschrijven en te voorzien van duidelijke productfoto’s. Daarnaast verpakken we onze producten zo compact mogelijk om schade tijdens het transport te minimaliseren. Een compact product neemt ook minder plaats in bij het transport, waardoor we meer pakketten in één rit kunnen meegeven aan onze bezorger.

Als het dan toch voorkomt dat jij als klant niet tevreden bent over een product kun je jouw producten binnen 30 dagen retourneren. Samen met jou zorgen we voor het milieu. Wanneer jij de verzendkosten betaalt, doneren wij een bedrag aan Trees for All waarmee we de CO2 uitstoot voor jouw retour compenseren.

Shop nu

Wat is Trees for All?

Trees for All compenseert CO2 uitstoot door bomen te planten, bossen te beschermen en te herstellen. Van Nederlandse bossen tot uitgestrekte tropische regenwouden: Trees for All heeft in de afgelopen jaren al 280 ton aan vervuilende CO2 gecompenseerd.

block 7

Hoeveel CO2 verbruiken we dan?

Wist je, dat één ritje met een normale personenauto van 100 km, al 0.02 ton aan uitstoot veroorzaakt?

CO2 is een natuurlijk voorkomend gas. Dit hebben we nodig in onze dampkring om de aarde te verwarmen. Het gas zit in fossiele brandstoffen en komt vrij bij verbranding; bijvoorbeeld in de motor van onze vrachtwagens en personenauto’s. Het probleem is dat we te veel CO2 in onze dampkring krijgen en dat heeft gevolgen voor ons klimaat. Door bomen te planten, kunnen we de CO2 weer uit de lucht halen. CO2 bestaat namelijk uit koolstof (C) en zuurstof (O2). Bomen slaan van nature de koolstof op en geven zuurstof weer vrij. Wanneer we bomen kappen en verbranden komt de opgeslagen CO2 weer vrij. Het is daarom belangrijk dat we bossen planten en deze ook beschermen.

block 7

Voor elk ontvangen retour doen wij een schenking aan de stichting Trees for All ter ondersteuning van een duurzaam milieu en reduceren van CO2 uitstoot.

Samenwerking met lokale bevolking

In Nederland en het buitenland is Trees for All actief. Jaarlijks planten ze tientallen hectaren bos. Al deze bossen worden duurzaam beheerd. In de buitenlandse bosprojecten werken ze samen met de lokale bevolking. Hierdoor verbeteren zij het inkomen van boeren en worden tropische bossen beter beschermd.

block 7

Tips om jouw CO2 te verminderen

Zelf kun je ook je steentje bijdragen aan een duurzaam milieu. Zo kun je bewust nadenken over je aankoop en niet alles zomaar retourneren. Daarnaast geven we in onze webshop altijd een advies over het energielabel en het gebruik van onze producten. Uiteraard zullen wij ons uiterste best doen om samen onze ecologische voetafdruk te verminderen. Het beste resultaat krijgen we natuurlijk als we samenwerken voor een beter milieu!

Een tweede kans

Wanneer klanten toch een product retourneren, worden deze niet opnieuw verstuurd (dus als nieuw verkocht) aan een andere klant. Ze worden ook niet vernietigd, maar krijgen bij ons een tweede leven. Wanneer retouren bij ons terugkomen, ondergaan ze eerst een kwaliteitscontrole. Hier worden ze nagekeken, zo nodig gerepareerd en beoordeeld of ze het tweede kans traject in kunnen gaan. Afval wordt uiterst goed gescheiden en, indien mogelijk, hergebruikt. Na goedkeuring gaan de producten naar onze outlet winkels in Breda en Zaandam. Hier kunnen klanten voordelig een tweede kans product kopen voor een mooie prijs. De klant blij, het milieu blij!

block 7
emico-featured