Voel je veiliger met slimme verlichting

Het wordt weer vroeg donker buiten. Vaak vertrek je ‘s ochtends in het donker en kom je in het donker thuis. Goede buitenverlichting is dan erg fijn, in de tuin of bij de achterdeur bijvoorbeeld. Ook schrikt het inbrekers af wanneer er plots een lamp aanspringt. Extra veilig dus! In deze blog lees je een aantal tips voor een veiliger thuis.

Licht truc uit de oude doos

De truc van binnenverlichting aanlaten wanneer je niet thuis bent werkt nog steeds als de beste! Tegenwoordig kun je het op een duurzamere manier doen, zodat dit ook nog goed is voor een beter milieu. Met een tijdschakelaar en energiezuinige LED verlichting bijvoorbeeld. Stel de schakelaar zo in dat de verlichting aan gaat wanneer het buiten schemerig wordt en uit wanneer het later op de avond is, rond bedtijd. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de verlichting zelf uit te zetten, het is ook erg fijn als er binnen licht brand wanneer je thuis komt.

De keuze is reuze

Je hebt verschillende keuzes als het gaat om buitenverlichting. Zo heb je buitenlampen met een licht-donker sensor, deze gaat automatisch aan wanneer het donker wordt. De buitenlamp met bewegingsmelder zoals Denmark, gaat aan zodra hij beweging detecteert. Vaak is dit voor een bepaalde tijd, deze kun je zelf instellen. Een bewegingssensor daarentegen reageert niet op beweging maar op warmte. Een vogel die voorbij vliegt of vallende blaadjes is dus geen reden om aan te gaan, wel wanneer er (onnodige) gasten voorbij lopen. Ook deze variant kun je zelf instellen hoe lang de lamp brandt wanneer hij reageert. 

Naast dat goede verlichting erg belangrijk is, is het natuurlijk ook van belang dat je altijd controleert of alle ramen en deuren gesloten zijn. Zorg dat je waardevolle spullen uit het zicht houdt, geen ladders in de tuin hebt liggen en de huissleutel niet onder de deurmat ligt. Je wil het inbrekers niet te makkelijk maken! Wil je graag meer tips over slimme verlichting? Bekijk dan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *