Trends in de keuken: onze favorieten

Bij lampenlicht gaan we graag mee met de laatste nieuwe interieurtrends. Dat geldt dus ook voor de boost van onze keukeninrichting én verlichting. Elk jaar zien we nieuwe trends verschijnen, maar nu midden 2019 geven we je graag mee wat wij bij lampenlicht eigenlijk helemaal geweldig vinden! Lees je mee?

Zwart en wit: match made in heaven

In de keuken dan toch. Zo zien we dat zwarte keukens upcoming zijn. En: wie houdt er nu niet van? Het straalt rust uit en het geeft tegelijkertijd een stoere en industriële look. Wat heel chique is zijn de zwarte kranen, een zwart keukenblad of zwarte keukengerei.

Wit is alom bekend in de interieurs, omdat dit echt tijdloos is. Wit is elegant, stijlvol en strak. Combineer je zwart keukenblad dus met een witte vloer (een visgraat motief misschien?) of witte stoelen. Daardoor creëer je ruimte in de keuken. Nog een pluspunt: wit en zwart zijn eindeloze winnaars in interieurs; deze word je nooit moe.

Klassiek: terug van nooit weggeweest

Vandaag wordt het nieuwe klassiek gedefinieerd met een simpele vloer en retro of vintage uitstraling. We zien meer en meer retro terug in alle woonstijlen anno dit jaar. Zo hebben we voor de keuken tegenwoordig gouden kranen of een koperen variant wat dan wordt gecombineerd met een zwarte gootsteen en gekleurde wandtegels.

Retro keukenapparatuur in flashy kleuren of vintage weegschalen zien we ook vaak voorbij komen. Wij zijn echt fan!

Combinatie tussen sfeer en functioneel licht

We spenderen veel tijd in onze keuken. ‘S ochtends hebben we behoefte aan ander licht dan in de avond. Zo willen we bij het ontbijt of wanneer we willen koken wit en helder licht hebben (meestal aan de hand van inbouw- of opbouw spots). Dat noemen we dan functioneel licht omdat we hierbij geconcentreerd aan het werk zijn en veel willen zien. Wanneer het eten geserveerd is en klaar om aan tafel te gaan, gaat de sfeerverlichting aan. Dat is dan het makkelijkst te regelen met een dimbare hanglamp, vloerlamp of een stoere tafellamp. Je diner wordt meteen een stuk gezelliger!

Ga voor de nieuwste keukentrends om jouw keuken volgens de nieuwe trends te maken.

Hoofdafbeelding: Flexa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *