Tips voor de leukste verlichting in jouw slaapkamer

slaapkamer verlichting

Volgens onderzoek spendeer je ongeveer één derde van je leven in bed. Wacht… WAT? Ja echt! De slaapkamer is dus wel een heel belangrijke ruimte in ons huis… En die moet dan ook heel leuk ingericht worden! De relatie tussen sfeer en functionaliteit is belangrijk bij het kiezen van jouw slaapkamer verlichting. Lees hieronder onze tips!

Slaapkamer verlichting

Sfeerverlichting is key!

Het is altijd leuker om in de avond op je slaapkamer te komen met gezellig, gedimd licht, geen witte TL-buizen waar je bijna blind van wordt. Belangrijk om te weten is dat een subtiele lamp als slaapkamer verlichting de beste keuze is voor sfeerlicht, geen overdonderende eyecatcher. Wanneer wij denken aan een subtiele lamp voor in de slaapkamer, denken wij aan onze Cava 3 (beton): een hanglamp die zorgt voor een rustige touch in de kamer dankzij zijn kalme uitstraling.

Sfeervolle lamp bij je nachtkastje

Het grote licht uit, het kleine lampje mag aan! Een kleine lamp naast het bed is altijd gemakkelijk. Het is voor veel mensen ook fijn om met een beetje licht in slaap te vallen. De combinatie met een leeslamp aan jouw nachtlampje is nog een betere optie. Vaak is het slim om een lamp te kiezen die je in hoogte en richting kan verstellen. Zo kan je nog rustig een boek of tijdschrift lezen.

Voor functionaliteit: ga voor spots Denk aan spots bij de kledingkast of wandverlichting. Op die manier kan je makkelijk je kamer of kledingkast opruimen of de dagelijkse gewoonte: je kleding zoeken voor die dag. Dan is het fijn dat je al jouw kleding makkelijk kan onderscheiden!

Het belangrijkste om te onthouden is dat je sfeer goed combineert met functionaliteit. Op die manier kan je je slaapkamer perfect verlichten. En nu: een fijne nachtrust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *