Tips voor de Botanische Woonstijl

Groen is weer helemaal terug, de afgelopen jaren zijn kamerplanten weer plotseling ongelooflijk populair geworden! Er is zelfs een hele woonstijl omheen ontwikkeld; de Botanische Stijl! In deze interieurstijl is het belangrijk dat naast veel groen, organische designs en natuurlijke materialen centraal staan! In dit stukje gaan we jou eens wat mooie voorbeelden laten zien van hoe je deze woonstijl kunt bewerkstelligen!

 Een moswand

Een erg hippe nieuwe trend binnen het huidige (botanische) woonbeeld is de moswand. Met zo’n moswand heeft jouw interieur in een klap die organische uitstraling! Daarnaast is het om verschillende redenen erg voordelig. Zo zorgt het voor een betere akoestiek in de ruimte en voor een hoger zuurstofgehalte. Tevens zijn moswanden geïmpregneerd, dit wil zeggen dat ze geen water nodig hebben!

Kamerplanten

Uiteraard moet er een breed scala aan kamerplanten aan het interieur worden toegevoegd! Bouw een eigen jungle met verschillende groene kamerplanten in een van je woonruimtes. Denk bijvoorbeeld aan Areca’s, Monstera’s, varens en vetplantjes! Niet alleen zijn planten een waardige toevoeging aan je interieur, het is ook nog eens een leuke bezigheid om ze netjes te verzorgen en er leuk mee te variëren en combineren.

Organische Lampen

Uiteraard kunnen binnen een botanische inrichting een stel sfeervolle lampen met een organisch ontwerp niet ontbreken! Kijk daarom eens in onze webwinkel naar het meest uiteenlopende assortiment aan prachtige organische hanglampen, vloerlampen, wandlampen en tafellampen! Bij Lampenlicht hebben we zelfs een stel lampen die ook als plantenbak fungeren, zoals de Fauna hanglamp op de afbeelding hiernaast!

Natuurlijke materialen

Een van de meest essentiële onderdelen van de botanische stijl is het gebruik van natuurlijke materialen! Kies daarom voor materialen als jute, touw en bamboe voor je accessoires en voor meubels. Kies ook een vloer die erbij past, bijvoorbeeld van steigerhout, sloophout of parket.

Gebruik moeder natuur haar kleurenpalet

Om voor een organisch gevoel te zorgen is het belangrijk dat je wat betreft kleurkeuze geen ongebruikelijke keuzes maakt. Uiteraard moet groen een van de hoofdkleuren zijn maar omdat groen an sich al aardig in het oog springt moeten hier geen andere opvallende contrasterende kleuren aan worden toegevoegd! Kleuren die wel altijd goed werken zijn beige, bruin, taupe, wit en crème.

Het is lang niet eenvoudig om zelf een natuurlijk ogende inrichting te bewerkstelligen. Maak goed gebruik van de ruimte en gebruik veel planten, natuurlijke materialen en natuurlijke kleuren. Geef er vooral je eigen twist aan, op deze manier vind je altijd wel een weg naar jouw ideale botanische paradijsje!

3 Comments on “Tips voor de Botanische Woonstijl”

  1. Erg leuk artikel! Ook dat je zoveel verschillende stijlen omschrijft.

    Ik was al erg fan van moswanden maar ik denk dat ik ook wat meer naar organische lampen ga kijken. Die lampen geven mij een fris gevoel. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *