Scandinavisch wonen: een “yes, we can” of een vette nee?

Lichte kleuren zoals beige en wit, een sober en minimalistisch interieur én kleuraccenten. Dat zijn kenmerken van een typisch Scandinavische woonstijl. Bij lampenlicht zijn we al helemaal gek van deze trend. Nog niet overtuigd? Lees gerust voort. Believe me, straks wil jij ook je huis in deze stijl omvormen.

We gaan er niet lichtjes over

Scandinavische verlichtingOnze verre Noorderburen zijn helemaal gek op veel licht in huis. Maar toch moeten ze het in de wintermaanden soms stellen met geen daglicht… (oeps!). En hoewel zij af en toe het genoegen hebben het noorderlicht te aanschouwen, vinden ze het bijzonder fijn om verscheidene aangename én functionele lampen in huis te hebben. Lampjes kunnen immers een intieme sfeer scheppen. Hangende ledlampen zijn daar toonbeelden van.

Een echt succesnummer in ons assortiment van lampenlicht is de “Hanglamp Cava 5 Goud”. Deze kan overal gebruikt worden: als hanglamp in de badkamer, de keuken of op de slaapkamer. Denk je iets groter? Dan is de vloerlamp “Scopo messing zwart” een sympathieke hebbeding voor in de woonkamer. Sfeer en gezelligheid? 10 op 10!

 

 Het gras is altijd groener aan de overkant

Scandinavische woonstijlVooral als we de Scandinaviërs moeten geloven. Zij hechten veel belang aan groen in huis: plantjes, een cactus in de linkerhoek bij de salontafel of zelfs een klimop aan de muur, alles kan en alles mag. Zolang het
maar groen is! Heel prettig, want planten in huis stralen rust en kalmte uit.

Een beetje kleur, please

Niet enkel simpele tinten zoals beige en wit worden gebruikt, onze Noorderlingen maken ook ruimte voor echt felle kleuren. Al dan niet met kleine accenten, maar daarom niet minder charmant. Een muntgroen kussentje op de sofa kan bijvoorbeeld al wonderen doen in je interieur.

Kortom: wij zijn helemaal verliefd op de Scandinavische woonstijl. Voor ons is het in elk geval een
“yes, we can!” En voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *