Lampenlicht bos door duurzaam retourbeleid

Er wordt vaker én meer online gekocht. Dat betekent dat de pakketbezorger vaker voor de deur staat en dat er meer verpakkingsmateriaal gebruikt wordt. Wij bij lampenlicht zijn bewust van de CO2 die we uitstoten en het materiaal dat we verbruiken. Ook wij dragen bij aan een beter milieu.

Hoe doen we dat?

Het terugsturen van pakketten van onze klanten proberen wij zo veel mogelijk te beperken door onze producten zo volledig mogelijk te omschrijven. Ben je toch niet tevreden met je aankoop en wil je je pakket terugsturen? Dat kan! Voor elke ontvangen retour doneren wij een bedrag aan Trees for All waarmee we de CO2 uitstoot voor jouw retour compenseren. Dit weten zij te compenseren door bomen te planten, bossen te beschermen en te herstellen. Zij hebben in taal al 280 ton aan vervuilende CO2 gecompenseerd. Lees meer info over ons eigen duurzaam retourbeleid!

Het lampenlicht bos

In samenwerking met Trees for All wordt er een lampenlicht bos aangelegd, dat vind plaats in Het Groene Woud in Nederland (tussen Tilburg, Eindhoven en Den Bosch). Het leembos wordt daar versterkt en uitgebreid met onze hulp! Hierdoor ontstaat biodiversiteit: verschillende landschappen zoals moerassen, bossen en heidevelden. Maar er ontstaat ook meer leefomgeving voor verschillende dieren. Zo vind je er, naast de gebruikelijke bos-dieren, ook veel beschermde dieren; zeldzame vlinders als bont dikkopje, kleine ijsvogelvlinder en dieren zoals de boomkikker, de grauwe klauwier, de wilde kat, otter en zwarte ooievaar.

Ben je geïnspireerd?

Wil je zelf bijdragen aan een beter milieu door een boom te planten? Dat kan via https://treesforall.nl/. Of breng je liever een bezoekje aan ons eigen lampenlicht bos? Dat plan je via https://www.bezoekhetgroenewoud.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *