Lamp met rookglas: mysterieus en sfeervol

Verlichting is er voor licht in je ruimtes,maar voornamelijk om een bepaalde sfeer neer te zetten in huis. Het geeft karakter aan huis en je persoonlijkheid en eigen stijl komen erin terug. Een lamp met rookglas is hier een heel mooi voorbeeld van. Met rookglas geef je op een makkelijke manier meer karakter aan je bestaande lampen.

Wat is rookglas?

Rookgas: het woord zegt het zelf: het is glas met een grijze en rokerige tint. Bijna alsof het glas net te dicht boven een kampvuur heeft gehangen. Dat is geleidelijk over het glas verspreid en heeft dus geen vlameffect. Het glas krijgt daardoor een soort donkere tint, wat er voor zorgt dat de lichtbron donkerder uitvalt.

Lampen met rookglas, ook wel smoke glas genoemd, zijn op verschillende manieren te verwerken in je interieur. Je gebruikt deze het liefst in ruimtes waar geen felle verlichting nodig is, bijvoorbeeld in de living, boven de eettafel of op het nachtkastje. Ball is een voorbeeld van een rookglas lamp die je boven de eettafel kan hangen of in een hoek in de slaapkamer.

Rookglas lamp in de woonkamer

Lampen met rookglas of smoke glas toevoegen aan de woonkamer is super eenvoudig. Je gebruikt ze wel echt voor de sfeer, hij is niet bedoeld om te gebruiken als leeslamp. Zet hem liever op een bijzettafel en draai er een stoere filament lamp in voor een extra touch.Of hang hem op!

Lampen met rookglas kun je bij elk interieur gebruiken. Het is zowel een toevoeging in een moderne woonstijl, maar ook in een industrieel en stoer interieur! Vind jij een lamp met rookglas mooi? Ga er dan gewoon voor!

Eigenlijk zou elk huis een lamp met rookglas moeten hebben. Welke is jouw favoriet?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *