Het verlichten van je home office: enkele tips

eigen home office

Eerlijk: het is geen gemakkelijke opdracht. Je moet in jouw thuis kantoor echt de goede combinatie vinden tussen functioneel en gezellig licht (het moet niet de hele dag aanvoelen als werken, toch?). De uitstraling van de werkruimte moet bijdragen aan je productiviteit. Verlichting is hierbij wel het meest van belang. Lees daarom onze tips!

Tip 1: zoveel mogelijk daglicht

Voor je welzijn is daglicht enorm belangrijk. Het heeft een positieve invloed op je concentratie en het geeft je meer energie. Het gevolg daarvan? Betere resultaten en een gelukkiger gevoel. Alleen maar voordelen dus. Daarnaast is het ook fijn dat je ramen open kan zetten voor frisse lucht. Dat is beter voor je gezondheid én (natuurlijk) voor je concentratie.

Wanneer je toch niet beschikt over veel ramen? Creëer dan functioneel licht door het gebruik van LED licht als werkverlichting. Het is aan te raden om een zo hoog mogelijke lichtsterkte te kiezen. Dat verhoogt de efficiëntie van je werk. Denk aan wandlampen met een LED lichtbron tussen de 4000 en 5000 Kelvin.

Tip 2: bureaulampen als accentverlichting

Wat is niet te missen in onze home office? Juist, een bureaulamp. Wij hebben de perfecte lamp voor jou uitgekozen. Onze Ashley tafellamp! Een klassiek model, maar prachtig op iedere bureau.Tip: zorg voor dimbare lichtbronnen zodat je het ook een beetje sfeervol kan maken in de avond en om je werkdag rustig af te sluiten.

eigen home office

Tip 3: maak er je eigen plek van

Heb je verlichtingsideeën opgedaan? Goed zo! Dan is het nu tijd voor de aankleding. Je spendeert er toch een aantal uren per dag, dus maak er vooral je eigen plekje van! Een persoonlijke touch aan je ruimte is helemaal toegestaan. Denk aan foto’s, schilderijen, planten en leuke post-its of kleurrijke accessoires. De mogelijkheden zijn eindeloos! Hoe beter jij je achter je bureau voelt, hoe beter werk je levert. Dat is twee in één dus.

eigen home office

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *