Extra genieten van tuinverlichting

Eindelijk is het zo ver! We kunnen weer langer genieten van onze tuin. Doordat de temperatuur stijgt en het langer licht is, blijven we ook langer buiten zitten. Met onze verlichting hoef je de tuin nog niet te verlaten als het donker wordt. Hieronder vind je inspiratie voor sfeerverlichting en functionele buitenverlichting.

Voor de sfeermakers

Gezellig met zijn allen na de barbecue nog een drankje doen op het terras? Je wil de sfeer niet verliezen door slechte verlichting in de tuin. Onze moderne Malios buitenlamp is hier echt geschikt voor. Deze staande lamp geeft in de avond een erg gezellige sfeer! Heb je geen bezoek en wil je een boek lezen in de tuin? Doordat de lamp dimbaar is, kan je zelf de lichtsterkte instellen. Heel gemakkelijk!

Functioneel + sfeer = perfect

Bij de voordeur of het tuinhuisje is het fijn om goede verlichting te hebben, om bijvoorbeeld het sleutelgat makkelijk terug te vinden. Ook schrikt het inbrekers af wanneer ze zien dat er een lamp aanspringt. Bij het gebruik van buitenverlichting bij de deur is het handig om een sensor te gebruiken. Deze heb je in twee verschillende mogelijkheden. De bewegingssensor en de licht-donker sensor. Voor goede zichtbaarheid van de oprit of het tuinpad kun je gebruik maken van grondspots. Onze Delux grondspot zorgt voor een veiligere omgeving.

Let ook op de IP-waarden van de buitenlamp. De buitenverlichting moet natuurlijk wel tegen een regenbui kunnen. Hieronder vind je de waarden die het beste bij jouw verlichting past:

  • IP44 – De lamp is spatwaterdicht, geschikt voor beschutte plaatsen zoals vlak tegen het huis.
  • IP65 – De lamp is beschermd tegen direct contact met regen, hagel en wind.
  • IP67 of hoger – De lamp is geschikt voor onderwater gebruik, zoals in de vijver of in het zwembad.

Ben je nieuwsgierig hoe jouw tuin er uit kan zien met onze buitenlampen? Kijk dan op onze inspiratiepagina. Hier leggen wij je uit hoe je een lichtplan voor de tuin kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *