Een spraakmakende trend: Organic Nature woonstijl

Landelijk, organisch, botanisch, brocante… What’s in a name?! Bij lampenlicht zijn we grote fans van de Organic Nature woonstijl. Het is een combinatie van landelijk, botanisch en natuurlijke elementen. Lees er snel meer over!

Een natuurlijk gevoel

Deze woonstijl is gebaseerd op het buitenleven en het platteland. Rust en kalmte staan hierbij centraal. Natuurlijke materialen zoals bamboe, riet of hout zie je terugkomen in zowel meubels, verlichting en andere accessoires in een Organic Nature-woonkamer. Lichte tinten en aardse kleuren zijn de basis van het interieur. Gebruik planten als de finishing touch en go back to nature. De sereniteit van het plattelandsleven zie je terug in deze woonstijl.

De warme uitstraling van stof en leder kan je ook niet missen in deze woonstijl. Deze interieurs hebben vaak een lederen zetel met afwerking in stoffen, gezellige kussens in een rustige print of een lichte kleur zoals bruin, grijs, beige of gebroken wit (of een combinatie ervan). Om de natuurlijke vibe helemaal in huis te halen: eindig met planten! Het is tegenwoordig echt een hype om kleine, grote, echte of zelfs nep planten in huis te halen. Zolang het maar groen en gezellig is!

Verlichting in deze woonstijl

In de landelijke stijl maak je kleine, gezellige hoekjes en je zorgt ook voor zachte, aangename verlichting. Landelijke lampen zijn in veel verschillende vormen, kleuren en materialen te vinden. Je herkent ze aan hun rustieke en authentieke uitstraling. De landelijke lampen worden ook wel ‘brocante’ genoemd. Deze hebben een oud en verweerd uiterlijk; stoer maar tegelijk ook gezellig!

We zouden lampenlicht niet zijn om niet enkele musthaves te benoemen. Zo is één van onze favorieten onze Cleo. Deze is afgewerkt met een bronzen stijlvolle voet en zwarte lampenkap met gouden binnenkant. Een echte eyecatcher in de woonkamer. Ook Botanica voelt zich thuis in jouw Organic Nature woonkamer, slaapkamer én dressing! Warmte en gezelligheid zijn key in deze woonstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *