Een praktisch en sfeervol balkon

Beschik je over een leuk balkon of terras dat je gezellig wil maken? Begin dan eerst met de juiste verlichting en decoratie. We geven je enkele tips mee om honderd procent te kunnen genieten.

Balkon- en terras verlichting

Wie zit er niet graag buiten als het goed weer is? Of je nu in een grote tuin kan vertoeven of op jouw gezellig balkon: gezelligheid maak je helemaal zelf! Balkon- en terras verlichting is hierbij een stap in de (sfeervolle) richting. Bijvoorbeeld een staande buitenlamp? Dat is een 10/10 voor sfeer en gezelligheid. Je kan het ook extra gezellig maken met lampionnen aan de rand van je balkon of je terras. Deze kan je tot in de vroege uurtjes laten branden.

Goede tip: controleer de IP-waarde

We zouden lampenlicht niet zijn als we geen gouden raad zouden meegeven: hou rekening met de IP-waarden van een lamp en zorg dat hij waterbestendig is. Je kan het beste kiezen voor een lamp met een IP-waarde vanaf IP23 (regenwaterdicht). Je kan bijvoorbeeld je balkon verlichten met lantaarns die je rondom je balkon/terras kan ophangen. Ze nemen op deze manier ook erg weinig ruimte in beslag.

Inspiratie nodig? Check dan eens onze Shell hanglamp voor buiten. Het is een aanrader voor kleine balkons of terrassen. Hij is tevens dimbaar met een externe dimmer. Een Shell zorgt net voor een extra stukje gezelligheid.

Sfeervol balkon

Styling met de juiste decoratie

Wanneer je jouw verlichting hebt gekozen is de volgende stap: het inrichten ervan. Maak het af met verschillende planten. Hangende planten zijn tegenwoordig erg in. Het ziet er leuk uit en het bespaart veel ruimte! Je kan gebruik maken van houten kisten als tafel om er een stoere draai aan te geven. Kies voor verschillende vormen, kleuren en materialen. Kartonnen vazen, veldboeketten en verschillende dessins: alles kan.

Geniet optimaal van jouw terras of balkon. Groot of klein: zolang het maar sfeervol is!

Balkon- en terras verlichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *