Dimmen in Kelvin, hoe moet dat?

LED verlichting is helemaal in en niet meer weg te denken. Zo heeft LED verschillende functies waarvan eentje het dimmen in Kelvin. Kelvin is een synoniem voor kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur geeft aan of een lamp warm, warm wit, koel of wit licht geeft. Maar hoe dim je dan eigenlijk je lamp? Lees verder voor meer informatie!

De doorbraak van LED verlichting

In de beginjaren van LED waren het vooral ongezellige LED filamenten die op de markt kwamen. Langzaamaan veranderde dat en kwamen er ook meer LED lampen op de markt die gezellig en warm licht gaven, kortom: sfeervol! Gloeilampen werden in huis al snel vervangen door de nieuwste LED lampen. De functie om je kleurtemperatuur aan te passen kwam er ook al snel. Een snelle en makkelijke omschakeling in huis, mega functioneel.

Kelvin bij lampenlicht

Bij lampenlicht hebben we verschillende lichtbronnen die je kan dimmen in Kelvin (in kleurtemperatuur dus). Je hebt oneindig veel mogelijkheden! Bijvoorbeeld bij een dagje thuiswerken dim je je lamp niet, zo creëer je wit, functioneel licht, wat goed is voor je productiviteit! In de avond na het werk, dim je je lampen tot de gewenste gezellige stand voor een romantisch etentje!

Wanneer je voor je armatuur kiest voor een lichtbron die dimbaar is in Kelvin, zie je bij lampenlicht verschillende icoontjes terugkomen.

Wanneer je dit icoontje ziet terugkomen bij je gekozen lichtbron of lamp betekent dit dat je lichtbron dimbaar in Kelvin is met een externe dimmer. Je kan dus je schakelaar aan je muur gebruiken om deze te dimmen naar wens.

Deze lichtbron is 3-staps dimbaar in Kelvin met je schakelaar. Zo kan je met één druk op je muurschakelaar schakelen naar 100% licht (wit licht), met twee drukken 60% (warm wit licht) en na drie keer verkrijg je 30% licht (warm , gezellig licht). Zo ga je van de ene naar de andere druk op de knop van functioneel licht naar sfeervolle verlichting.

Deze plafondlamp bevat een geïntegreerde LED module. Dat wil zeggen dat het LED niet vervangbaar is. Deze ingebouwde LED module kan je dimmen in kleurtemperatuur met de bijgeleverde afstandsbediening. Je kan zo vanop afstand de lichtkleur in huis bepalen, super handig!

Bepaal de juiste kleurtemperatuur, maak je werkkamer functioneel, je woon- en slaapkamer gezellig en je bent helemaal klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *