De perfecte woonkamer verlichting

Woonkamer verlichting

Verlichting in huis bestaat uit verschillende onderdelen: basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. In de woonkamer gelden dezelfde regels! De woonkamer is de ruimte waar we de meeste tijd doorbrengen. Op welke manier maak je de beste combinatie tussen basis, functie én sfeer?

Zorg voor voldoende basisverlichting

Het plaatsen van basisverlichting is belangrijk. Hiermee verlicht je de volledige woonkamer. Deze verlichting is aangesloten op de hoofdschakelaar en wordt vaak als eerste ingeschakeld als je de woonkamer binnenkomt.

De basisverlichting wordt meestal aan het plafond bevestigd met bijvoorbeeld een plafondlamp of spotjes. Bekijk eens onze Rondoo 1 spot. Perfect als basis, en dat niet enkel in je woonkamer!

Woonkamer verlichting

Functionele verlichting is essentieel

In elke ruimte heeft verlichting vaak een functie. In de woonkamer maken we gebruik van functionele verlichting wanneer we een boek willen lezen of wanneer we willen werken. Dan kan je het beste een goede tafellamp of richtbare vloerlamp kiezen. Je kan bijvoorbeeld eens een kijkje nemen naar onze Retro vloerlamp.

Woonkamer verlichting

Sfeer: het dimmen van je woonkamer lampen

Ben je klaar om te ontspannen? Perfect! Een decoratieve tafellamp maakt de woonkamer meteen veel gezelliger. Kies hierbij dan voor een lichtbron met maximaal 2700 Kelvin. Onze tafellamp Waltz kan je gebruiken voor zowel functionele verlichting als sfeerverlichting. Deze is dimbaar met een externe dimmer en zo bepaal je dus je eigen gezellige sfeer in de avond!

Woonkamer verlichting

Hou rekening met je woonstijl

Kies ervoor om je eigen persoonlijke stijl en smaak door te trekken in jouw verlichting, dat geeft het mooiste effect. Ben jij een grote aanhanger van de industriële woonstijl? Word jij helemaal verliefd op donkere en houten accenten? Kies je liever voor moderne verlichting? Aan jou de keuze, zolang het maar een echte sfeermaker is!

2 Comments on “De perfecte woonkamer verlichting”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *